Happy höst!

 

11 tips för en härligare höst

Alla är inte stora fans av hösten. För många kan livet kännas lite tyngre att hantera i takt med att dagarna blir kortare och mörkret faller snabbare. Vi på Yodabee älskar att sprida omtanke och vill hjälpa människor att må bra om vi kan, så därför har vi här satt ihop ett gäng tips att hissa eller dissa. Allt är nog inte för alla men kanske hittar du något som kan vara till glädje? Vi hoppas det <3

1.BYT RINGSIGNAL/ALARM

Byt ut den där gamla ringsignalen och morgonalarmet du haft alldeles för länge nu.

Tänk att vakna upp till någon härlig låt eller det ljuva ljudet av fågelkvitter istället? Likadant när någon ringer, hur härligt om din favoritlåt skulle spelas upp då?! Visste du förresten att man kan ha olika ringsignal för olika personer, fantastiskt tycker vi.

2.MYSIGA MYSKLÄDER

Rota fram dina härliga koftor och mysigaste myskläder som har fått ligga undangömda under sommaren.


Kanske är det även dags att unna sig någon ny stickad tröja eller ett par nya snygga jeans? Spana in någon av alla fantastiska second hand-butiker och gör ett kap!

3.BAKA NÅGOT GOTT

Finns det något bättre än när hela hemmet fylls med doften av nybakat? Nä, det gör det nästan inte - så baka något gott i höst!

Vad är du mest sugen på just nu?

Baka dina favoritkakor eller bröd och bjud kanske in vännerna eller familjen på en mysig stund med nybakt godsaker och en kopp kaffe.

4.FIXA FINT HEMMA

Under hösten spenderar vi ofta betydligt mer tid hemma inomhus än under sommarhalvåret. Därför kan det vara ett bra tillfälle att fixa till det lite extra därhemma så att du verkligen trivs. Det kan räcka med att införskaffa eller plocka fram sina mysiga filtar, kuddar och ladda upp med doftljus. Sedan är det bara att bädda ned sig i soffan, tända ljusen och dricka en kopp te eller choklad för att höja mysfaktorn.

5.GÅ PÅ BIO,TEATER, MUSEUM ELLER MUSIKAL

Att ha något att se fram emot ger dig motståndskraft i höstmörkret.

Har du sett den nya filmen alla snackar om eller spanat in alla spännande teatrar som går i höst? Om inte - kolla in utbudet och boka något att se fram emot bums. Här vill vi passa på att tipsa om våra fina kompisar på Abundo - ett abonnemang, tusentals evenemang! Spana in, upplev och bli glad.

6.MOTIONERA I SOLEN


Ingen har väl missat att solsken får oss att känna oss mer glada och energiska? När solen tittar fram, vilket den ju faktiskt gör även på hösten, passa på att sluka den! Vi tycker faktiskt att man kan gå så pass långt att man håller koll på väderleksrapporten och ser till att planera in utomhusaktiviteterna när det ska vara soligt väder - det behövs i Sverige! Dra ut på en cykeltur, långpromenad eller gå ut och plocka svamp - hur härligt?!

7.TESTA NYTT CAFÉ / RESTAURANG

Nedstämdheten kan ofta öka i takt med att ens livsutrymme krymper. De deppiga tankarna får större utrymme om du enbart rör dig mellan ditt hem, mataffären och arbetsplatsen. Om du istället prövar nya restauranger eller gör utflykter till nya platser ökar du ditt livsutrymme. Ta tillfället i akt att prova den där nya restaurangen som du hört så bra om eller det där caféet du alltid sneglar på påväg hem från jobbet - there's no time like the present <3

8.TA ETT KALLBAD

Du kanske tänkte att du tog ditt sista dopp där för några veckor sedan? Så behöver det icke vara :) Många har förälskat sig i kallbadet som faktiskt också visat sig ha positiva effekter för hälsan. Det sägs bl a hjälpa till att minska trötthet, stärka immunförsvaret och ge mer energi. Dessutom ger det en känsla av att vara snudd på oövervinnerlig när du trotsat alla dina instinkter och givit dig ned i det iskalla plurret! Vi rekommenderar att kallbad görs i sällskap med en vän (och har du inte vänner som gillar kallbad så finns det mängder med entusiaster därute som väntar på dig!) :)

9.SKAPA NÅGOT

Måla, sticka, sy, pyssla, dreja, skriv en bok. Möjligheterna är oändliga!


Lägg ner mobilen ett tag och skapa någonting, antingen hemma eller varför inte ta en kurs?

Förutom att du får ut en härlig produkt som du skapat alldeles själv (hur coolt?!!) så upplever även många att det är en fantastisk kur mot stress som ger harmoni.

Dessutom är det ju inte helt fel att få visa upp för omgivningen vad man lyckats skapa och sola sig i glansen av sitt kreativa geni en stund hihi.

10.LÄR KÄNNA NYA PERSONER

Precis som vi ibland kan behöva fylla på med nya intressen så kan det även vara en god idé att bredda sin bekantskapskrets! Nya vänner kan ge dig nya perspektiv och energi och även öppna dörrar till nya hobbys eller nya sammanhang. Om du är osäker på var du ska hitta nya stjärnor så kan en bra start vara att fundera på dina intressen och leta upp grupper för dessa intressen på facebook eller andra forum. För kvinnor som söker nya kvinnliga vänner så finns även ex tjänsten Gofrendly som vi varmt rekommenderar!

11.TESTA ATT SJUNGA I EN KÖR

Har du testat att sjunka i kör? Om inte så tycker vi det kan vara värt att prova! Körsång är ett effektivt sätt att motverka ångest och hantera stress. Dessutom skapar det en känsla av samhörighet att sjunga tillsammans med andra personer och det är få saker som så snabbt tvingar in en i närvaro! Som om detta inte räckte så är det dessutom bra för din kropp då sång tränar din lungkapacitet, förbättrar din hållning och motverkar viss muskelspänning - OCH dessutom utsöndras endorfiner som är naturligt smärtstillande och får dig att må bättre. Sist men inte minst: det är väldigt väldigt roligt!

BONUSTIPS! OMTANKE I JOBBET <3

Vi på Yodabee brinner ju som du kanske vet lite extra för det här med trivsel på arbetsplatsen. Därför vill vi såklart passa på att slå att slag för våra trivselboxar på kontoret- fyllda med omtanke som kan behövas under arbetsdagen. Se till att alla medarbetare på din arbetsplats denna höst vet med säkerhet hur uppskattade och värdefulla de är för er som arbetsgivare <3

Om oss

Yodabee är en ledande leverantör av exklusiva hygienprodukter till företag som prioriterar personalvård och månar om att skapa inkluderande arbetsplatser. Yodabees resa började 2014 med visionen att förändra en struktur i samhället och göra mensskydd till en självklarhet på arbetsplatsen. Hur Yodabees smidiga lösning för detta ser ut idag kan du läsa allt om här :)


Vi arbetar med flera internationella bolag och är vana att leverera med högsta kvalitet på utsatt tid och med en oslagbar servicenivå. Yodabee är den glada, innovativa leverantören som älskar att tänka nytt! Välkommen till oss.