Back to Work
- så får du en kanonstart
efter semestern

Dags att börja jobba efter semester? Välkommen tillbaka!

Att komma tillbaka efter semestern kan vara en utmanande grej, oavsett om du arbetar ensam eller med kollegor, är företagare eller anställd.

Vi vill därför dela med oss av våra 6 bästa tips att tänka på första veckan:

1. BRAIN LOVE

Hjärnan är fantastisk när det kommer till att anpassa sig. Under semestern byter den efter en tid fokus från “nu ska jag förbereda kvartalsrapporten” till “nu ska jag hitta mina badkläder och ge mig en GT plz hurray!”


Hjärnan behöver lite tid att anpassa sig till olika lägen. Så det gäller att vara snäll och förstående mot den och sig själv när det är dags att komma tillbaka till jobbet. Var din hjärnas bästa vän.

2. EASY PEASY

Med denna brain love-inställning ska du alltså ta det lugnt första dagarna. Ge hjärnstackarn en chans att anpassa sig. Om möjligt kan du starta mitt i veckan, kanske lillördag, för att på ett behagligt vis komma in i allt igen? Kom ihåg pauser. Ställ en klocka, pausa efter 45 min och gör något annat härligt en stund innan du återgår till arbetsuppgifterna. Även om du har haft en längre semester är det fortfarande viktigt att ge dig själv tillåtelse att ta pauser under arbetsdagen, särskilt i början

3. DRESS FOR SUCCESS

Du kan hjälpa hjärnan att förstå vad det är frågan om genom att klä dig i dina jobbkläder. Alltså, du behöver inte se ut som en karaktär i Suits såklart om du inte väldigt gärna vill, men att svira om från den mysigaste semesterklädseln till jobbkläder hjälper hjärnan att signalera att det är dags att ställa om fokus. Genom att göra detta lilla knep kan du skapa en mentalt laddad startpunkt och underlätta övergången från avslappning till arbete.

4. SIMPLIFY

Förenkla även vardagen utanför jobbet lite extra - köp hämtmat till middag och skjut på storstädningen av lägenheten. Det kan vara lockande att rivstarta med alla nya rutiner inför hösten direkt och man vill ofta komma igång med den där nyttiga kosten och börja träna som aldrig förr, samtidigt som man omorganiserar hela garderoben och chockstartar hjärnan efter semesterdvalan. Försök dock att sprida ut projekten under några veckor så att du inte blir överväldigad. Kort och gott - sänk krav på dig själv & din omgivning en smula <3

5. TO DO LIST, MINUS 50 %

Gör en "to do"-list för vad du behöver göra första dagen på jobbet. Och stryk hälften. Vi vet att det tar emot, men prioritera det allra viktigaste och lita på att om ungefär en vecka har du skolat in din hjärna och den är med i matchen igen. Då kan du ta tag i resten av punkterna om de verkligen behövs göras :)


Genom att göra detta blir övergången till arbetsuppgifterna lättare och mer hanterbar, samtidigt som du undviker att överbelasta dig själv från start.

6. SPREAD LOVE

Vi älskar att sprida omtanke och glädje! Även om det kan variera har alla människor ett behov att känna sig sedda. Så ring och säg hej svejs eller skicka en glad GIF eller ett peppigt sms till dom du tycker om. Skapa positiva spiraler av snällhet och kärlek som kommer tillbaka till dig likt en boomerang :)

BONUSTIPS:

Vi hjälper er att öka trivseln på kontoret och får era medarbetare att känna lite extra glädje och pepp över att vara igång igen med hjälp av våra trivselboxar. Även om semester är härligt är det också sjukt härligt att komma tillbaka till vardagen, lära sig nya saker och få samarbeta med roliga människor! Läs mer om våra trivselboxar här och kontakta oss för hjälp med back to work-pepp: hello@yodabee.com

Om oss

Yodabee är en ledande leverantör av exklusiva hygienprodukter till företag som prioriterar personalvård och månar om att skapa inkluderande arbetsplatser. Yodabees resa började 2014 med visionen att förändra en struktur i samhället och göra mensskydd till en självklarhet på arbetsplatsen. Hur Yodabees smidiga lösning för detta ser ut idag kan du läsa allt om här :)


Vi arbetar med flera internationella bolag och är vana att leverera med högsta kvalitet på utsatt tid och med en oslagbar servicenivå. Yodabee är den glada, innovativa leverantören som älskar att tänka nytt! Välkommen till oss.