Effektiv kontorsflytt - 6 tips!

Att flytta kontor är en spännande tid full av möjligheter! Även om det innebär en hel del planering och organisation, är det också en chans att förnya och förbättra din arbetsmiljö. För att underlätta processen och säkerställa att allt går smidigt, har vi satt ihop en guide med 6 fantastiska tips som hjälper dig genom varje steg i din kontorsflytt. Glöm inte att kika in bonustipsen längst ned på sidan från en riktig kontorsflyttsexpert!


1. UTVÄRDERA OCH FÖRNYA

En kontorsflytt är en fantastisk chans att förnya och piffa upp arbetsmiljön! Ta tillvara på tillfället för att utforska vad som funkar bäst i ert kontor och vad som kan förbättras. Tänk framåt – kanske behöver ni mer plats? Är det dags att omfamna nya arbetssätt? Det är det perfekta läget för att göra era arbetsflöden smidigare. Se över möjligheterna att strukturera om avdelningar eller team för att boosta produktiviteten. Genom att noggrant planera och designa det nya kontoret kommer ni att kunna utnyttja er nya arbetsplats fullt ut!

2. KOMMUNICERA TYDLIGT

Kommunikation är nyckeln till en glad och stressfri kontorsflytt. Se till att alla anställda är väl informerade om flyttplanerna, tidsplanen och deras specifika roller i processen. Regelbundna uppdateringar håller alla på samma sida och redo för eventuella förändringar eller justeringar som kan dyka upp.

Genom att hålla kommunikationen öppen, kan du se till att alla känner sig delaktiga och väl förberedda, vilket gör övergången till det nya kontoret både smidig och positiv.3. PRIORITERA IT OCH INFRASTRUKTURER

IT-systemet är verksamhetens ryggrad, så se till att din IT-avdelning är djupt involverad i planeringen av kontorsflytten. En välplanerad migration av all teknisk utrustning, kombinerat med noggranna tester i det nya kontoret innan flyttdagen, minskar risken för driftstopp. Det ger inte bara en smidig övergång men också en spännande möjlighet att kickstarta arbetet i en uppfräschad och funktionell miljö.

4. FÅ MEDARBETARINSIKTER

Samla feedback genom webbenkäter, samtal och workshops för att säkerställa att det nya kontoret möter både dagens och morgondagens behov. Det ger dig inte bara värdefulla insikter från dina medarbetare, utan också en chans att bygga en mer funktionell och välkomnande arbetsplats. Genom att involvera teamet i flyttprocessen, stärker du också sammanhållningen och arbetsglädjen!

5. SKAPA EN WOW-FAKTOR

Nu har du chansen att inte bara uppdatera er arbetsmiljö utan också att introducera något unikt som stärker företagskulturen och höjer trivseln. Här vill vi passa på att slå ett slag för våra trivselboxar, monterade inne på badrummen. Varför inte överraska teamet med dessa kompletta boxar som innehåller mensskydd och andra viktiga hygienartiklar både för män och kvinnor! Ett unikt och fint sätt att visa att ni bryr er om era medarbetare och tar steget till en mer inkluderande arbetsplats. Läs mer om våra trivselboxar här!

6. FIRA DEN NYA STARTEN!

När flytten är avklarad, glöm inte att fira stort! En officiell invigning av det nya kontoret är inte bara ett bra sätt att höja moralen bland de anställda, det kan också vara ett tillfälle att välkomna affärspartners och kunder för att visa upp din nya plats.

En välplanerad kontorsflytt minimerar avbrott i verksamheten och kan till och med öka produktiviteten på lång sikt. Genom att följa dessa tips kommer din kontorsflytt att bli så effektiv och smidig. Lycka till! <3

BONUSTIPS!

Vi hade nöjet att få prata om kontorsflyttar med superstjärnan Malina hos vår fina kund B3 Consulting Group. Med tre framgångsrika kontorsflyttar i bagaget kan vi tryggt säga att Malinda är ett riktigt proffs på detta!

Här är tre tips från Malinda för att skapa goda förutsättningar för en lyckad flytt: 

1. Jobba med bra människor som du klickar med
Jag hittade tidigt en fantastisk arkitektfirma, Storey Interior, att samarbeta med. När vi skulle flytta behövde hela kontoret byggas om för att passa vår verksamhet. Ett nära och bra samarbete med en skicklig arkitekt, där personkemin stämmer har varit ovärderligt. Genom att tidigt involvera våra kontorsleverantörer underlättades processen avsevärt. Tillsammans kunde vi hitta de bästa lösningarna och säkerställa att alla inblandade låg steget före, vilket gjorde att allt kunde installeras i tid. På så sätt blev det nya kontoret trivsamt för våra medarbetare från första dagen de klev in.

2. En god tidsplanering är A & O
Förvänta dig att allt kommer att ta längre tid än du tror. Börja planeringen i god tid och sätt upp en realistisk tidsplan, eftersom tiden alltid går fortare än förväntat. Inventera allt som ska med och rensa ut det du inte behöver. Sälj eller ge bort sådant som inte ska följa med i flytten och börja packa tidigt. Flyttfirman uppskattar när saker är ordentligt packade i lådor och noggrant uppmärkta, vilket gör hela processen smidigare eftersom man då vet exakt vart alla möbler och lådor ska placeras i den nya lokalen.

3. Om möjligt – flytta i samband med högtid
Vi flyttade mellan jul och nyår, vilket innebar att väldigt få arbetsdagar påverkades av flytten.

Vi säger tusen tack till Malinda för de värdefulla tipsen. Nya kontoret är sannerligen helt fantastiskt!


Om oss

Yodabee är en ledande leverantör av exklusiva hygienprodukter till företag som prioriterar personalvård och månar om att skapa inkluderande arbetsplatser. Yodabees resa började 2014 med visionen att förändra en struktur i samhället och göra mensskydd till en självklarhet på arbetsplatsen. Hur Yodabees smidiga lösning för detta ser ut idag kan du läsa allt om här :)


Vi arbetar med flera internationella bolag och är vana att leverera med högsta kvalitet på utsatt tid och med en oslagbar servicenivå. Yodabee är den glada, innovativa leverantören som älskar att tänka nytt! Välkommen till oss.