Miljö & hållbarhet

 

Alltid människa & miljö i åtanke

Yodabee samarbetar endast med underleverantörer som tar ansvar för miljön. Alla varumärken i såväl trivselboxarna som i våra paket till anställda månar om att tillverka bästa möjliga produkt utan att kompromissa med skonsamhet och miljö. Att alltid välja det miljövänligaste alternativet är en viktig fråga för oss i teamet. Nedan följer konkreta exempel på hur vi gör på Yodabee.

Vårt miljöavtryck och vad vi gör för att minska det

Självklart har även vår verksamhet, precis som alla andra, ett avtryck på miljön. Transport och industri står för stora delar av Sveriges koldioxidutsläpp och därför fokuserar vi vårt miljöarbete på att hitta och välja de mest skonsamma alternativ som finns inom respektive sektor. Vi arbetar dagligen med att inom vår egen verksamhet göra det lilla extra, för att minska vårt klimatavtryck utan att göra avkall på kvalitet.

Klimatkompenserade frakter

Oavsett hur våra paket skickas klimatkompenserar vi för våra frakter. Som kund hos oss kan du vara trygg med att vi alltid valt ett fraktalternativ som klimatkompenserar. I de fall det är möjligt går vi steget längre och väljer DHL Freights tjänst "Skicka grönt", som utöver kompensation även möjliggör att åkare kan ställa om till miljövänligare transportmedel. Läs mer om hur du kan sprida omtanke till medarbetare genom olika typer av presenter eller skicka skräddarsydda paket.

Vi minimerar onödigt svinn

Därför fyller vi endast på produkter i trivselboxarna vid behov. Våra trivselproffs håller koll på vilka

produkter ni gillar mest på respektive kontor, för att optimera förbrukningen och minimera rester.

Restprodukter skänks till
akutboenden

Vid varje påfyllning av produkter i trivselboxarna bedömer våra trivselproffs om innehållet kommer att räcka till nästa påfyllning. Om vi exempelvis byter ut en halvtom produkt mot en full skänker vi alltid restprodukten till skyddade boende för kvinnor & boenden för hemlösa. På det viset kommer allt det härliga innehållet till användning och ingen produkt har producerats förgäves.

Tomma förpackningar källsorteras

De tomma förpackningar som kvarstår efter påfyllning av trivselboxarna återvinns. Vi hoppas på en generell förändring i riktning mot mindre plast och mer hållbara förpackningar, men förstår samtidigt att det finns utmaningar att övervinna. Under tiden ser vi självfallet till att alla plastförpackningar hamnar i återvinningen.